Onze doelen

Hier staan we voor
De overkomst van de Oekraïense kinderen is ons tweejaarlijks project. Een verblijf van 6 weken in christelijk gastgezinnen in de wijken Dorp en Kinderdijk-Middelweg in Nieuw-lekkerland, mag bijdragen aan een verbetering van zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. De kinderen worden door een speciaal team in Oekraïne geselecteerd.

Hoofdactiviteit
Eenmaal in de twee jaar worden er minimaal 25 kinderen en 3 leerkrachten uitgenodigd en in Zhytomir opgehaald. Na aankomst in Nederland wordt men verwelkomd en overgedragen aan het gastgezin. Net als de Nederlandse kinderen gaan ze ook naar school. Er is een speciale ruimte ingericht waar de kinderen les krijgen en ook buiten kunnen spelen.

Lessen
De lessen worden afgewisseld met diverse creatieve werkjes, door Nederlandse medewerkers bedacht. Deze lessen worden zeer gewaardeerd door de kinderen. Ook worden er enkele gymlessen verzorgd in de plaatselijke sporthal. Verder worden er tijdens het verblijf van de kinderen regelmatig excursies gepland.

Evangelie
’s Zondags bezoeken de kinderen een kerkdienst waar ook vertaling aanwezig is.Door het evangelie te laten klinken en de kinderen warmte en liefde te geven in een gezonde omgeving met bovendien goede voeding hopen we dat de kinderen een goede weerstand op kunnen bouwen. Deze aspecten zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid.Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het bloed van kinderen in 2 maanden tijd volledig is vernieuwd.

 

Bijdragen aan een verbetering van zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Door het evangelie te laten klinken en de kinderen warmte en liefde te geven

Bijdragen aan een verbetering van zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Bijdragen aan een verbetering van zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid.

“Het is bijzonder om te zien hoeveel we voor deze kinderen kunnen betekenen…”

~ Oprichter