Beleid en verantwoording

Vanaf het jaar van oprichting nodigt stichting Christian Children Relief elke twee jaar een groep Oekraïense kinderen uit voor een verblijf in gastgezinnen van ca. 6-8 weken in Nieuw-Lekkerland. Deze periode heeft een aantoonbaar positief effect op de kinderen zowel op hun lichamelijke als hun mentale situatie.

De stichting heeft door het organiseren van acties steeds weten te bereiken dat de noodzakelijke financiële middelen voorhanden waren om tot dit resultaat te komen.

Naast het organiseren van deze tweejaarlijkse projecten stelt de stichting zich ten doel om materiele en mentale steun te verlenen aan personen en/of instellingen in Oekraïne.

De afgelopen jaren is dit vooral zichtbaar geworden door het financieel ondersteunen van het christelijk onderwijs in de stad Zhytomir. Zo wordt er in voorzien dat families, die niet in staat zijn het verplichte schoolgeld voor hun kind(eren) te betalen, financiële ondersteuning krijgen.

De komende 3 jaar zal de aandacht van het bestuur gericht zijn op fondswerving door acties en giften en het vinden van geschikte gastgezinnen voor de tweejaarlijkse projecten.

Ook is aandacht noodzakelijk voor de werving van voldoende sponsors en financiële middelen ter ondersteuning van het christelijk onderwijs in Zhytomir. Voor dit doel is al weer een aantal jaren geleden de organisatie uitgebreid met de werkgroep Poor Family Fund (PFF).

Namens het bestuur,
L.P. Breedveld (voorzitter)